2010-11-30

Tack!

Hu vad kallt det var imorse när jag skulle till jobbet, tur att jag kunde ta bilen iaf :) Kom hem för en stund sedan och snart blir det tvättstugan för hela slanten innan jag ska iväg och träna.


Mys ordentligt med tända ljus i vintermörkret ikväll -det ska jag göra! Förresten så slog bloggen besöksrekord igår, allt tack vare er mina kära bloggvänner :) Tack så jättemycket för att ni kikar in här!

Ha en riktig myskväll nu! 

2010-11-29

Måndagsmys...

Unnade mig sovmorgon idag, det kändes välbehövligt efter helgens bravader med julstök, middagsgäster och den efterlängtade julmarknaden. Ska snart fixa iordning lite frukost men tänkte först visa er lite bilder från julmarknaden igår.


Tre glada försäljare. Från vänster min kompis Anna, jag själv, sedan min karl Danne.


Som ni ser på bilderna så snöade det rejält hela långa dagen...



Kul att det var så många som trotsade vädret och besökte marknaden. Som jag skrev igår så gick det väldigt bra för oss och vi har redan nu börjat fundera på vad vi ska sälja nästa år ;) man måste ju få drömma lite eller hur?!
Strax innan 14 beger jag mig till jobbet, får se om jag tigger skjuts eller om jag tar en promenad dit.
Önskar er alla en härlig måndag!

2010-11-28

Snö, snö och åter snö...

Herregud vad det har snöat idag! Hela, hela dagen har det dalat ner... Blandade känslor då man verkligen fick julkänsla när vi stod på julmarknaden men samtidigt verkar det som att många valde att stanna hemma pga vädret. Men hur som helst var julmarknaden lyckad för vår del. Fick en hel del sålt och fick mycket beröm för våra saker! Tack så mycket, det värmer verkligen!

Igår hade vi middag med nära vänner, det var superlyckat och väldigt trevligt. Synd bara att ett av paren uteblev då deras lilla tjej åkt på magsjuka, tråkigt då både vi och dom hade sett fram emot detta men det tar vi igen snart!


Såhär såg dukningen ut igår. Vi bjöd på grekisk buffé, blev riktigt bra och uppskattat av gästerna.
Nu ska jag slänga mig i soffan och göra ingenting, ska bli så skönt må ni tro! Visar bilderna från julmarknaden imorrn om ni är nyfikna...;)
Ha en fortsatt mysig 1:a Advent.

2010-11-27

Endast tomten är vaken...

Ja å så jag då förstås :) Blev uppkörd av karln som skulle iväg och jobba, han jobbar extra idag så vi får in lite kulor ;) Skjutsade honom till jobbet eftersom jag måste ha bilen senare idag för att fixa lite saker men inte kan jag somna om inte...

Igår blev det mycket gjort. Städat och putsat här hemma och upp med adventsljusstakar och stjärnor. Åh det är så mysigt!


Såhär ser det ut i vardagsrummet nu på morgonen. Svårt att fota när det är mörkt ute... 



Var ute i skogen igår och hittade den här söta minigranen som jag bara var tvungen att ha... Blir inga julklappar för mig i år om tomten läser det här...;)

Ikväll blir det kalas här hemma igen. Ska bjuda på grekisk buffé så nu ska jag gå och lägga köttet i marinad så det hinner götta sig ordentligt!
Ha en mysig lördag!

2010-11-26

Städa, städa varje fredag å så varje jul -det tycker jag är kul!

Håller på och städar för fullt här hemma och ska snart springa upp på vinden och dyka ner i jullådorna. Åhh det ska bli så mysigt att få greja lite inför advent. Men innan jag gör det ska Anna och jag åka iväg och fixa de sista sakerna inför julmarknaden. Har lite dekoration vi måste köpa. Ska ju se mysigt och inbjudande ut när vi står där i -10 och huttrar... ;)


Snart slår hyacinterna ut, och min fina amaryllis är på god väg också och jag njuter! Får se om jag hinner visa er lite adventspynt senare, annars får ni se imorrn!
Ha en fin fredag!

 

2010-11-25

Fina gåvor...

Kom hem från jobbet för en stund sedan och har nu skrivit en lista på vad som ska handlas inför helgens festligheter. På lördag blir det middag med vänner. Vi blir 10st så det är lite mat som ska handlas. Ser verkligen fram emot det.

Fick de fina bokstäverna (bilden) av en jobbarkompis i present. Hamnade ovanpå öppna spisen bredvid mina älskade zinkhus från Walther & co.


Fick även den här skylten. Mitt i prick! ;)

 










Tack snälla Nellie för presenterna!

Nu är det snart dags att dra iväg och storhandla. Om bara karln kan komma hem någon gång....
Ha en mysig torsdag!

2010-11-24

Snöstorm...

Hej å hå här är det fullt sjå ;)
Gårdagen spenderades hos syster och hennes lilla Ville i Mantorp. Saffransbröd och pepparkakor knopade vi ihop, under tiden spelades julmusik på högsta volym för att komma i rätt stämning! Ville (2år) var en hejare på att baka!



Garnerade pepparkakorna med lite kristyr och silverkulor.

Igår kväll kom bästa Anna och vi hjälptes åt att göra det sista till julmarknaden på söndag, så nu är vi äntligen färdiga! Så skönt!!
Ska strax springa upp på vinden och se om jag hittar några termobrallor, ska tydligen bli -10 på söndag! Då gäller det att klä sig varmt!

Ha en mysig kväll och tack för att ni kikar in! 

2010-11-22

Fram och tillbaka...

Innan helgen plockade jag bort allt som hade med måleri och pyssel att göra, men nu har det hittat fram igen.  Håller just nu på med att skriva text på adventslådorna till julmarknaden, det är pilligt må ni tro. Har hittills inte ens gjort hälften klara men har ju ett par timmar jag kan sitta nu ikväll och imorgon kväll får jag hjälp av min snickarkompis!


Den här fina julrosen fick jag av mina föräldrar igår. Själv har jag aldrig haft någon sådan så skötselråd och tips mottages gärna :)

Dags att återgå till pysslet!

2010-11-21

Söndagmiddag...

Nu har precis dagens gäster åkt hem. Bjöd på söndagmiddag idag, det var uppskattat. Köpte en riktigt god jordgubbstårta till fikat (nej det blev aldrig så att jag bakade igår...). Fanns inte riktigt ork för det....


Såhär såg tårtan ut som vi smaskade på. Älskar det fina tårtfatet från Miljögården. Det fick jag förra året av mina föräldrar på födelsedagen.


Är nu även en lycklig ägare av den här fina ringen i vitguld med diamant. Passar perfekt med min förlovningsring som även den är i vitguld. Ringen fick jag i 25-års present av mina föräldrar idag. Av mina mor och farföräldrar fick jag pengar vilket kommer väl till pass då jag behöver köpa både vinterjacka och träningsskor.

Ikväll blir det mys i soffan och lite film, kanske att det slinker ner ett och annat chips också :)
Hoppas ni alla har en fin söndag!

2010-11-20

Dagen efter...

Syster med familj har precis lämnat byggnaden så jag passar på att göra ett litet inlägg. Gårdagen blev lyckad och jag är nu en lycklig ägare av en underbar turkos ugnsform från rice och 2 små mini tomtar från min favorit Maileg. Tack så jättemycket syster och bror med familjer!


Underbara Maileg...

Ugnsformen från Rice kommer komma väl till pass då man är många middagsgäster. Och visst är den väl fin att servera direkt ur?

Dagen kommer mest bestå av att plocka iordning och fixa lite inför morgondagen då mina föräldrar och farföräldrar kommer på söndagsmiddag. Funderar på om jag kanske ska slå till och baka en tårta... Vi får se hur det blir med det.
Ikväll ska vi vara barnvakt en liten stund åt min söta brorsdotter, ska bli riktigt mysigt!

Ha en härlig lördag allihopa! 

2010-11-19

25 år och lurad...

Som jag skrev igår så var jag ju inte superglad över att mitt skåp var sålt när jag skulle köpa det. På kvällen igår var jag och en kompis på Ikano-huset och shoppade lite, vi bestämde oss sedan för att åka hem till mig och fika. Ringde karln och bad honom gå och köpa kaffe. När vi parkerade med bilen stod han och väntade på oss, så vi gick upp tillsammans, jag först och herregud jag trodde jag skulle smälla av när jag fick se det -SKÅPET! Stod bara och gapa som ett fån... Va? hur gick det där till? 
Har blivit lurad av både sambo och två vänner då det blev en födelsedagspresent till mig! Jag blev så glad att det tåra sig i ögonen.

Nu väntar mycket arbete med skåpet då det ska få byta skepnad... hm vilken färg undrar ni säkert?! ;)
Såhär ser det iaf ut i dagsläget...


Brunt och murrigt men det ska det snart bli ändring på. Tror det kommer bli super, lovar att visa er sedan när det är färdigt.

Dagen idag består av att städa och fixa iordning. Ikväll kommer syskonen med respektive på middag för att fira lilla mig. Ska bli riktigt mysigt. Och en sak är säker, den här födelsedagen blir en dag att minnas!
Ha en härlig fredag!!

2010-11-18

Jag ska måla hela världen lilla mamma....

Herregud vad vi har målat idag, trött i målararmen nu ;) Men bra blir det! Under tiden färgen torkade passade vi på att åka till en loppis, där vi igår kväll hade lagt ögonen på ett underbart skåp. Dum som jag var så tänkte jag att jag måste nog kolla med karln först. Vet nämligen att det inte jämt är populärt att komma hemdragandes med prylar...

Och vad ser jag när vi kommer fram? Jo en stor röd lapp -SÅLD!! Tänker inte skriva här vad det kom för ord ur min mun men det var inga vackra sådana kan jag lova er... Så det var bara att åka därifrån och jakten på ett annat skåp fortsätter...


Nu ska jag göra en cheesecake som vi ska ha tills imorgon då vi ska ha lite gäster.
Ha en bra torsdag!

2010-11-17

Glasburkar...

Äntligen känner jag mig precis som vanligt igen! Känns underbart ska ni veta. Pratade med min kära mamma igår som berättade att hon ska till Ullared imorgon, ni kan tro att jag blev sugen på att följa med... Tyvärr har jag inte riktigt tid för det som läget är just nu, har ju kommit efter lite med allt pyssel till julmarknaden pga att jag varit sjuk, men imorrn är det dags, fram med pensel och färg så kör vi!

Var i Ullared för ca 1 månad sedan med mina arbetskamrater och fyndade de här fina burkarna...



Slog till och köpte 6st när jag ändå var i farten. Några har jag som på bilden med ljus i, och några står i skafferiet med socker och annat i... Ska be snälla mamma att hon köper hem lite saker åt mig, skulle behöva en riktigt fin vit linneduk tilll alla högtider framöver!
Ha en fortsatt fin onsdag!

2010-11-16

Så var det tisdag...

Vill börja med att tacka för de kommentarer jag fick i det tidigare inlägget, tror jag har lite mer hum om vad folk vill ha nu :)

Här i Linköping har det hittills varit fint väder idag, solen lyser och det är ett par plusgrader. Den snön som vi fick i förra veckan töade bort lika fort som den kom. Hoppas vi får lite vitt till advent iaf! Det är ju så mysigt.

Själv är jag fortfarande sjuk och hemma från jobbet och kommer vara det även imorgon. Börjar kännas tråkigt att vara hemma, saknar det sociala i livet som jobbet ger mig... Hoppas barn och personal saknar mig lite med...;)


Nu ska jag titta runt lite hos er andra och se vad ni pysslar med!
Må så gott!

2010-11-15

Jutesnöre?

Jaha så var det måndag och helgen försvann med rasande fart, för min del har den inte varit något som helst upplyftande utan bara bestått av vila och bli frisk. Känns skönt att penicillinet verkar, dock är jag inte helt okej ännu men känner mig verkligen på bättringsvägen.

Kommer ni ihåg att jag visade mina vitmålade trähjärtan med texten God Jul med röd och vitrutigt band? Har även gjort andra vitmålade trähjärtan med diverse text. Nu behöver jag er hjälp med vad jag ska ha för band i dom när dom säljs på den stundande julmarknaden... Så om du har tid får du gärna lämna en kommentar om vad du tror skulle passa :)
Såhär ser de ut...


Tycker själv att det är väldigt fint med jutesnöre, lite gammaldags och passar i de flesta hem. Texten på de här hjärtana är skrivet i grått. Ser fram emot att få läsa era idéer!
Ha en skön måndag!

2010-11-14

Fars dag...

Tänk vad lite penicillin kan göra, igår kände jag mig som en trasa men idag känns det mycket bättre. Självklart har jag fortfarande ont i halsen men inte alls på samma sätt som igår. Skönt att det gör verkan :) Har till och med kunnat äta och dricka lite idag så det är framsteg!

Köpte mig en vit amaryllis när jag var i affären häromdagen. Tycker dom är så himla vackra. Och tänk idag är det bara två veckor kvar till advent!


Amaryllisen fick sällskap med lite mossa, ett trähjärta med spets och lite små pärlor.

Egentligen var vi bjudna till mina föräldrar på mat idag, för att fira lilla Far på Fars dag, tyvärr blev det ju inte så eftersom jag fortfarande smittar. Vi får fira honom en annan dag istället! 

Ha en härlig söndag och fira era pappor ordentligt! 

2010-11-13

Födelsedag och läkarbesök...

Vill börja med att säga ett STORT grattis till min vän Anna som fyller år idag!

Som jag skrev igår så mådde jag ju inget vidare, och det blev tyvärr inte bättre heller så imorse ringde jag till sjukvårdsupplysningen och de bokade in mig på en tid på morgonen på Jourcentralen. Väl där konstaterade de att jag har halsfluss. Så nu blir det penicillin i 10 dagar.


Summan av kardemumman blir mycket vila och inget roligt... Hoppas att ni har en bättre helg än vad jag har iaf!

2010-11-12

Soffmys...

Jobbfesten igår var mycket trevlig, ingen höjdarmat men trevligt sällskap! Idag känner jag mig hängig, sov nästintill ingenting i natt då jag fick sjukt ont i halsen igår kväll. Halsfluss går på mitt jobb just nu men hoppas att jag ska klara mig från det. Har vilat sedan jag kom hem och försökt få i mig lite vätska så snart ska jag väl känna mig bättre hoppas jag!

Ikväll blir det inte många knop för min del, min karl ska iväg med sina kompisar, själv kryper jag ner i soffan med en filt och njuter av min nya tidning som kom på posten idag.


Den innehåller 10 sidor med Fest tips vilket passar super då fest står på schemat 2 helger i rad framöver.

Önskar er alla en trevlig fredag!

2010-11-11

Jobbfest...

Först av allt vill jag börja med att tacka för de kommentarer jag får. Det är så himla kul :)

Kom precis hem från jobbet och ska nu sätta igång att städa lite. Ikväll är alla som jobbar i Linköpings kommun bjudna på lite mat, mingel och Jill Johnson i Cloetta center. Så dit bär det av senare med några arbetskamrater. Jag är inte direkt nåt fan av Jill men det ska bli trevligt ändå :)

Nu tänkte jag visa er min bricka som jag köpte igår. Gillar verkligen mönstret. Det är även små tassar under så man kan ha det som tex ljusfat eller nåt annat...


"Frostade" äpplen i trådkorgen... 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

2010-11-10

Hjälp...

Efter jobbet idag åkte jag och en kompis till en butik som heter Slussport 11 i Berg här i Linköping. Det var mitt första besök där och jag blev störtförälskad! Hämtade min karl från jobbet på vägen dit men han ville ju inte följa med in och kolla, så han blev kvar där ute i bilen.

Efter att vi gått och tittat och vridit och vänt på alla saker hade vi äntligen bestämt oss för vad vi ville ha, glada i hågen gick vi ut med varsin påse i handen! Det här är ett av mina köp. Det andra får ni se en annan dag, kanske imorrn vem vet...


Superfin kanna från Miljögården. Kolla in detaljbilden nedan. Åh jag är så nöjd! Vad tycker ni? 


MEN allt var inte bara frid och fröjd för när vi skulle åka därifrån fastnade vi i backen upp, bilen slirade och däcken fick inget fäste, kan det bero på att vi har sommardäck på tro? Sen var det ju inte sandat heller... Efter några tappra försök med att putta på bilen, (ja herregud vad det måste ha sett ut...) Så gav vi upp och min kompis ringde till sin morfar som kom med bogserlina. På andra försöket fick vi iaf upp bilen! STORT tack till morfar Lennart!
Ja mycket ska man vara med om :) Tror bestämt att vinterdäcken får åka på snarast!

Ha en fin kväll!